Ana Sayfa
Umde
Genel Bilgiler

UMDE Hakkında Genel Bilgiler

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından daha nitelikli mühendis yetiştirilmesinde yeni bir model olan Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) programı, 2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılından itibaren uygulanmaya başlayacaktır. UMDE dersi 7. yarıyılda seçmeli bir ders statüsünde olup sadece 1 dönemde tercih edilebilecektir. Dersi tercih edecek öğrencilerin ilgili dönemi dışında herhangi bir dersi seçmemiş olması gerekmektedir. Yani, UMDE programına katılacağı yarıyılın alt dönemlerinden almak zorunda olduğu tüm dersleri almış ve başarmış olan öğrenciler UMDE programına katılabilirler. Alt dönemlerden ve/veya diğer bölümlerden her hangi bir dersi olan öğrenciler UMDE programına katılamaz.

UMDE programı 3 adet teknik seçmeli derse eşdeğer sayılacak olup 15 AKTS değerine sahiptir. UMDE programı, sınav haftaları dahil olmak üzere bir yarıyıl boyunca haftanın ilk 4 iş gününü (Pazartesi-Perşembe) kapsar. UMDE öğrencisinin UMDE programına (ilgili işletmeye) devam zorunluluğu iş günü üzerinden %90’dır. Öğrencilerimizin uygulama dönemine ait SGK primleri SAÜ tarafından ödenecektir. UMDE adayının ders değerlendirmesi; ”Danışman Öğretim Üyesi” ve işletmenin belirlediği “UMDE İşletme Sorumlusu” tarafından yapılacaktır. Başarı notu; öğrenci tarafından yıl içerisinde hazırlanacak ara raporlar ve yukarıda belirtilen yetkililerin değerlendirmesine göre belirlenecektir.

Öğrencilerin işletmelere atamaları Bölüm UMDE Takip Komisyonu (BUTAK) tarafından yapılacak olup öğrenciler tarafından anlaşmalı işletmeler dışındaki yeni bir işletme önerebileceklerdir. Bu önerileri BUTAK tarafından değerlendirilerek onaylandıktan sonra kesinlik kazanacaktır. Firmaların seçiminde;  Sakarya Üniversitesi’ne olan uzaklığı 60 km’yi geçmeyecek şekilde Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bilecik bölgelerinde ve uygun niteliklere sahip olması aranacaktır. Ancak öğrencinin teklifine uygun danışman öğretim üyesi bulunması halinde 60 km sınırı dışına çıkılabilir.  Firma önerecek olan öğrenciler, Firma yetkilisi tarafından onaylı ekteki “UMDE Kurum/Kuruluş Öneri Formu”nu da dilekçeleriyle birlikte BUTAK’a teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Bölüm UMDE Takip Komisyonu