Ana Sayfa
Laboratuvarlar
Özel Gıda Analizleri ve Öğrenci Uygulama Laboratuvarı
Genel Bilgiler

Genel Bilgiler

Gıdalardaki mikrobiyel özelliklerin belirlenmesi, temel fizkokimyasal analizler, tahıl ürünlerinin analizleri ve lisans dersi uygulamalarının gerçekleştirilmesi

Yapılan Analizler

  • Mikrobiyolojik analizler
  • Patojen var/yok testleri
  • Mikrobiyal izolasyon ve tanılama testleri
  • Antimikrobiyal aktivite testleri
  • Tahıl ürünlerinde kalite analizleri
  • Gıda ürünlerinin temel fiziksel ve kimyasal analizleri (kuru madde, yağ, pH)

Cihazlar

  • Soğutmalı santrifüj
  • pH metre
  • Otoklav
  • İnkübatör
  • Etüv 
  • Soxhlet yağ extraksiyon cihazı 
  • Gerber santrifüj
  • Glutex santrifüj
  • Sedimentasyon cihazı
  • Düşme sayısı cihazı
  • Koloni sayım cihazı
  • Stomacher
  • Polarimetre
  • Kuru glüten cihazı 
  • Saf su cihazı
  • Rotary evaporatör
  • Çalkalamalı su banyosu
  • Kar buz makinesi