Genel Bilgiler
Gıdalardaki mikrobiyel özelliklerin belirlenmesi, temel fizkokimyasal analizler, tahıl ürünlerinin analizleri ve lisans dersi uygulamalarının gerçekleştirilmesi
Yapılan Analizler
- Mikrobiyolojik analizler
- Patojen var/yok testleri
- Mikrobiyal izolasyon ve tanılama testleri
- Antimikrobiyal aktivite testleri
- Tahıl ürünlerinde kalite analizleri
- Gıda ürünlerinin temel fiziksel ve kimyasal analizleri (kuru madde, yağ, pH)
Cihazlar
- Soğutmalı santrifüj
- pH metre
- Otoklav
- İnkübatör
- Etüv
- Soxhlet yağ extraksiyon cihazı
- Gerber santrifüj
- Glutex santrifüj
- Sedimentasyon cihazı
- Düşme sayısı cihazı
- Koloni sayım cihazı
- Stomacher
- Polarimetre
- Kuru glüten cihazı
- Saf su cihazı
- Rotary evaporatör
- Çalkalamalı su banyosu
- Kar buz makinesi