Ana Sayfa
Laboratuvarlar
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Genel Bilgiler

Genel Bilgiler

Temel gıda analizleri ile spektrofotometrik ve kromatografik analizlerin gerçekleştirilmesi

Yapılan Analizler

  • Kuru madde, protein, kül, pH, titrasyon asitliği gibi genel kantitatif analizler
  • Yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
  • Ambalaj içerisinde biriken etilen gazının miktar tayini
  • Toplam fenolik madde miktarı tayini
  • Antioksidan aktivitenin belirlenmesi ve askorbik asit tayini
  • Toplam şeker ve indirgen şeker tayini
  • Serbest amino asit miktarı, serbest yağ miktarı tayinleri
  • Çözünür, çözünmeyen ve toplam besinsel lif analizleri

Cihazlar

  • Gaz Kromatografisi 
  • HPLC
  • UV-VIS Spektrofotometre
  • Kjeldahl protein yakma ünitesi
  • Distilasyon ünitesi
  • Rotary evaporatör
  • Etüv
  • Soğutmalı santrifüj
  • pH metre
  • Saf su cihazı
  • Yağ banyosu
  • Nem tayin cihazı
  • Kül fırını
  • Türbidimetre
  • Derin dondurucu