Ana Sayfa
Laboratuvarlar
Gıda Ambalajlama ve Muhafaza Laboratuvarı
Genel Bilgiler

Genel Bilgiler

MAP/vakum, aktif ambalajlama çalışmaları, yeni nesil gıda ambalaj malzemesi geliştirilmesi (biyobozunur/aktif/nano) ve karakterizasyonu, yeni ambalaj malzemeleri ve teknolojilerinin gıdalarda raf ömrüne etkisinin belirlenmesi

Yapılan Analizler

  • Isıl yapıştırma ve sızdırmazlık testi
  • Tepe boşluğu gaz analizi
  • Renk ölçümü
  • Antimikrobiyal aktivite testi
  • Mekanik testler (Çekme direnci (MPa) ve kopma anındaki uzama (%))
  • Gıdalarda raf ömrü tayini (Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal analizler)

Cihazlar

  • MAP paketleme sistemi
  • Vakum/MAP torba ambalaj paketleme sistemi,
  • TA-XT tekstür analiz cihazı
  • Soğutma kabinleri (400 ve 700 litrelik),
  • Otoklav
  • Etüvler (1, 2) 
  • İnkübatör
  • Dilimleme makinası
  • Santrifüj
  • Saf su cihazı
  • Stomacher
  • Torba ambalaj kaynak makinası 
  • Koloni sayım cihazı
  • pH metre
  • Refraktometre
  • Gaz analizörü