Genel Bilgiler
 Gıdalardaki mikrobiyel özelliklerin belirlenmesi, temel fizkokimyasal analizler, tahıl ürünlerinin analizleri ve lisans dersi uygulamalarının gerçekleştirilmesi
 Yapılan Analizler
  - Mikrobiyolojik analizler
- Patojen var/yok testleri
- Mikrobiyal izolasyon ve tanılama testleri
- Antimikrobiyal aktivite testleri
- Tahıl ürünlerinde kalite analizleri
- Gıda ürünlerinin temel fiziksel ve kimyasal analizleri (kuru madde, yağ, pH)
Cihazlar
  - Soğutmalı santrifüj
- pH metre
- Otoklav
- İnkübatör
- Etüv 
- Soxhlet yağ extraksiyon cihazı 
- Gerber santrifüj
- Glutex santrifüj
- Sedimentasyon cihazı
- Düşme sayısı cihazı
- Koloni sayım cihazı
- Stomacher
- Polarimetre
- Kuru glüten cihazı 
- Saf su cihazı
- Rotary evaporatör
- Çalkalamalı su banyosu
- Kar buz makinesi