2023-2024 döneminde döner sermaye kapsamında bölümden hizmet alımı yapılabilecek laboratuvar analizleri aşağıdadır ve fiyatları ekli dosyada verilmiştir.
| İşlemler |
| Nem tayini (Etüvde kurutma yöntemi) |
| Toplam Kül tayini (Yakma) |
| pH tayini (pH metre ile) |
| Asitlik tayini (Titrimetrik yöntem) |
| Toplam fenolik madde tayini (Gallik asit cinsinden, spektrofotometrik) |
| Antioksidan kapasite tayini (DPPH, spektrofotometrik) |
| Toplam şeker ve invert şeker tayini (Layne-Eynon veya DNS yöntemi) |
| Askorbik asit tayini (Titrimetrik) |
| Serbest yağ asidi miktarı tayini (Titrimetrik) |
| Gıdalarda doku testi (Brookfield CT3) |
| Renk tayini (Tintometre) |
| Liyofilizasyon (6 litre) |
| Dondurma üretimi (Ev tipi 230W dondurma makinesi) |
| Pastörizasyon (max.5 lt beç) |
| Viskozite ölçümü (Rotasyonel viskozimetre ile, 0.3-100 rpm) |
| Vakum paketleme |
| Öğütme (Değirmen) |
| Yağ tayini (Soxhelet yöntemiyle) |
| Yağ tayini (Gerber yöntemiyle süt ürünlerinde) |
| Yaş ve kuru gluten (Gravimetrik) |
| Sedimentasyon testi |
| Makarnada suya geçen madde miktarı |
| Isıl yapıştırma ve sızdırmazlık testi |
| Su aktivitesi tayini (Çiğ noktası higrometresi ile) |
| Tepe boşluğu gaz analizi (ambalaj için) |
| Çekme direnci testi (Plastik ambalaj filminde) |
| Toplam mezofilik aerobik bakteri sayımı (Yayma kültür yöntemi) |
| Toplam psikofilik /aerobik bakteri sayımı (Yayma kültür yöntemi) |
| Toplam maya-küf analizleri (Yayma kültür yöntemi) |
| Boyalı mikroskobik inceleme (Gram boyama) |
| Bulanıklık (Türbidimetre) |