Ana Sayfa
Araştırma
Analizler ve Hizmet Alım Fiyatları

Laboratuvar Analizleri ve Hizmet Alım Fiyatları

2023-2024 döneminde döner sermaye kapsamında bölümden hizmet alımı yapılabilecek laboratuvar analizleri aşağıdadır ve fiyatları ekli dosyada verilmiştir.

İşlemler
Nem tayini (Etüvde kurutma yöntemi)
Toplam Kül tayini (Yakma)
pH tayini (pH metre ile)
Asitlik tayini (Titrimetrik yöntem)
Toplam fenolik madde tayini (Gallik asit cinsinden, spektrofotometrik)
Antioksidan kapasite tayini (DPPH, spektrofotometrik)
Toplam şeker ve invert şeker tayini (Layne-Eynon veya DNS yöntemi)
Askorbik asit tayini (Titrimetrik)
Serbest yağ asidi miktarı tayini (Titrimetrik)
Gıdalarda doku testi (Brookfield CT3)
Renk tayini (Tintometre)
Liyofilizasyon (6 litre)
Dondurma üretimi (Ev tipi 230W dondurma makinesi)
Pastörizasyon (max.5 lt beç)
Viskozite ölçümü (Rotasyonel viskozimetre ile, 0.3-100 rpm)
Vakum paketleme
Öğütme (Değirmen)
Yağ tayini (Soxhelet yöntemiyle)
Yağ tayini (Gerber yöntemiyle süt ürünlerinde)
Yaş ve kuru gluten (Gravimetrik)
Sedimentasyon testi
Makarnada suya geçen madde miktarı
Isıl yapıştırma ve sızdırmazlık testi
Su aktivitesi tayini (Çiğ noktası higrometresi ile)
Tepe boşluğu gaz analizi (ambalaj için)
Çekme direnci testi (Plastik ambalaj filminde)
Toplam mezofilik aerobik bakteri sayımı (Yayma kültür yöntemi)
Toplam psikofilik /aerobik bakteri sayımı (Yayma kültür yöntemi)
Toplam maya-küf analizleri (Yayma kültür yöntemi)
Boyalı mikroskobik inceleme (Gram boyama)
Bulanıklık (Türbidimetre)