2023-2024 döneminde döner sermaye kapsamında bölümden hizmet alımı yapılabilecek laboratuvar analizleri aşağıdadır ve fiyatları ekli dosyada verilmiştir.
İşlemler |
Nem tayini (Etüvde kurutma yöntemi) |
Toplam Kül tayini (Yakma) |
pH tayini (pH metre ile) |
Asitlik tayini (Titrimetrik yöntem) |
Toplam fenolik madde tayini (Gallik asit cinsinden, spektrofotometrik) |
Antioksidan kapasite tayini (DPPH, spektrofotometrik) |
Toplam şeker ve invert şeker tayini (Layne-Eynon veya DNS yöntemi) |
Askorbik asit tayini (Titrimetrik) |
Serbest yağ asidi miktarı tayini (Titrimetrik) |
Gıdalarda doku testi (Brookfield CT3) |
Renk tayini (Tintometre) |
Liyofilizasyon (6 litre) |
Dondurma üretimi (Ev tipi 230W dondurma makinesi) |
Pastörizasyon (max.5 lt beç) |
Viskozite ölçümü (Rotasyonel viskozimetre ile, 0.3-100 rpm) |
Vakum paketleme |
Öğütme (Değirmen) |
Yağ tayini (Soxhelet yöntemiyle) |
Yağ tayini (Gerber yöntemiyle süt ürünlerinde) |
Yaş ve kuru gluten (Gravimetrik) |
Sedimentasyon testi |
Makarnada suya geçen madde miktarı |
Isıl yapıştırma ve sızdırmazlık testi |
Su aktivitesi tayini (Çiğ noktası higrometresi ile) |
Tepe boşluğu gaz analizi (ambalaj için) |
Çekme direnci testi (Plastik ambalaj filminde) |
Toplam mezofilik aerobik bakteri sayımı (Yayma kültür yöntemi) |
Toplam psikofilik /aerobik bakteri sayımı (Yayma kültür yöntemi) |
Toplam maya-küf analizleri (Yayma kültür yöntemi) |
Boyalı mikroskobik inceleme (Gram boyama) |
Bulanıklık (Türbidimetre) |