Genel Bilgiler
Temel gıda analizleri ile spektrofotometrik ve kromatografik analizlerin gerçekleştirilmesi
Yapılan Analizler
- Kuru madde, protein, kül, pH, titrasyon asitliği gibi genel kantitatif analizler
- Yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
- Ambalaj içerisinde biriken etilen gazının miktar tayini
- Toplam fenolik madde miktarı tayini
- Antioksidan aktivitenin belirlenmesi ve askorbik asit tayini
- Toplam şeker ve indirgen şeker tayini
- Serbest amino asit miktarı, serbest yağ miktarı tayinleri
- Çözünür, çözünmeyen ve toplam besinsel lif analizleri
Cihazlar
- Gaz Kromatografisi
- HPLC
- UV-VIS Spektrofotometre
- Kjeldahl protein yakma ünitesi
- Distilasyon ünitesi
- Rotary evaporatör
- Etüv
- Soğutmalı santrifüj
- pH metre
- Saf su cihazı
- Yağ banyosu
- Nem tayin cihazı
- Kül fırını
- Türbidimetre
- Derin dondurucu